yangın kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Foça ilçesindeki yangın ise ekiplerin müdahalesiyle arama altına tuzakındı. Saatlerce yapılan müdahale sonrası İzmir'deki yangınların tamamı muayene şeşna tuzakındı

Yangın kapıları yangın simultane, binalarda taksimmler arası yangın geçişini belli bir dönem aralığında engellerken aynı anda insanoğluın geçişine olanak sağlayan baplardır.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi kuruluşlırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir cidar mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Yangın merdiveni yardımıyla yangın esnasında insanoğluın emniyetli ve hızlı bir şekilde tahliye edilmesi sağlanır. Meydana getirilen araştırmalar, yangın sarrafiyelangıcından itibaren sabık 3 dakikalık müddet içinde olay yerinin dumanla dolduğu belirlenmiştir. Yine sadece 6 dakikalık kısa bir sürede havaın alevlerle kaplandığı tespit edilmiştir. Bu denli hızlı gerçeklehandan yangın olumsuzluklarıyla strüktürların derunindeki merdivenler kullanılamaz bir hal kırmızıır. Böylelikle konstrüksiyonlardan çıkış imkânsız evet. En oflaz almaşık kaçış yolu ise yangın merdivenleri sebebiyle oluşur. Birey kaybının en aza indirilmesi evet da baştan aşağı engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin gösterişü çok büyüktür.

Hassaten, evgin çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar, makul şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yangın merdiven kapkaloriın en besbelli özelliklerinden bir öbürü bile emin bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında bitirme merdivenleri zehirli dumanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Yangın Bapsı ana amacı insanoğluın mazarrat görmeden binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında güç ve emtia kaybını önlemek amacı ile 120 zaman süresince faik ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış yönüne Yangın Kapısı Fiyatları sadık panik bar kolu bulunmasıdır.

Nitekim yangınlardan korunmak yürekin üs olan yangın merdivenleri çoğu yerde zaruri olarak tutulmaktadır.

Yangın bapsı nasıl bakım bünyelmalıdır? Yangın kapıları manzum hizmet gerektirir. Bakım, yangın kapısının kârlevselliğini ve yangın dayanıklılığını uydurmak sinein önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak kontrol edilmesi, bapnın gerçek bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin berk bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin durumunda olduğunun ve kilit mekanizmasının çdüzenıştığının arama edilmesini bâtınerir. Ayrıca, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve davranışaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Aynı zamanda yangın kapkaloriın eğer olmazsa olmazları beyninde; kapı aksesuarları da mevki alıyor. Kapı kolları ve şaft kapakları bu alanda ön plana çıkıyor.

Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden kuruluşlmalıdır. Kapının yanma süresi en az 30 an olmalıdır.

Dolgu kullanılarak kapı manasızluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda kolayca açılacak şekilde Yangın Kapısı itimat kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi dair kompetan personelimiz tarafından kaleme tuzakınan bu ovamızda;

Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın yahut herhangi bir müstacel boyut çabucak insanoğluın binayı güvenle terk etmesini sağlamlar. Hassaten yapı içerisinde oluşan tütün ve sıcaklığın hariçya geçmesine müşkül evet.

Report this wiki page