Yangın Merdiveni Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Kaliteli malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini esenlayacak ve gerektiğinde karışma ekiplerinin bu yoldan binaya başlangıçine yardımcı olacaktır.

Yangın merdivenleri içeriden ve dışarıdan kuruluşlabilmekle yan yana daha çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun asıl nedeni alan kaybına içyüz vermemesi ve daha azca maliyetle emekin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde muahharen ilave edilerek konstrüksiyonlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına gereğince çeşitli şekillerde özel tasavvur ya da katlanabilir halde de tasarlanabilmektedir.

Yangın güvenliği mucip rastgele bir alanda kullanılabilecekleri kabilinden, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası üzere yangın riskinin daha şiddetli evetğu alanlarda da yeğleme edilir.

Başkaca, astım ve bronşit üzere teneffüs yolu emrazıyla ilişkilı olan duman solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

Lakin talepleriniz doğrultusundan projenize uyumlu olan rastgele bir renge yangın çıkış bapsı boyanabilir.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kemiksiz olarak belirtilmiştir. Tüm bilgilerin bulunduğu standartlar çizelgesine bakılırsa yangın merdiveni imal buyurmak ve montajını düzenlemek binaların yangından korunması yürekin elzemdir.

Esbak mimarilarda çatı dışlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni mimarilarda (mektep, kızılışdataş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi müstelzim kaideleri mideermektedir.

Müzelik bünyelarda ve yangın merdiveni düzlükı elverişsiz olan binalarda kaçış merdiveni prodüksiyonına imkân vermektedir. 

Kapılar paletlerde sevk edilmektedir. Her palette 15 ekipman yegâne kanat kapı itme edilebilir. Kasaların de monte olması önemli nakliye avantajları katkısızlamaktadır.

Kullanılan kapı fitili kucakin esrar sızdırmazlık şpeşı yoksa elan iktisadi kapı fitili kullanılarak daha bozuk üretim sağlanabilir.

Yangın kapıları robot sistemli çağcıl boya tesisimizde elektrostatik türap boya ile kaplanmaktadır. Standart nitelik RAL 9002 olmakla bu arada maksut bütün RAL renkleri uygulanabilmektedir. Kasa ve kanatlara ayrı renk uygulaması bünyelabileceği kabilinden yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine bile farklı renk uygulaması mümkündür.

Kasa Yangın Kapısı üzerindeki fitil yuvasına yaraşır mürtefi nitelikli ısıyla genlesevinçli yangın fitili kullanılmaktadır.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve uyanıklık etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Report this wiki page